CentrED server created xml but now shuts down right after launch

Bonaccorso

Rookie
Mar 1, 2019
78
13
8
32
Hi, I tried to install CentrED as by tutorial in topic here; it created xml file with this content:
XML:
<?xml version="1.0"?>
<CEDConfig Version="6">
  <Language>..\Language\English.ini</Language>
  <Port>2593</Port>
  <Map>
    <Map>C:\Games\Electronic Arts\Ultima Online Classic\map0.mul</Map>
    <StaIdx>C:\Games\Electronic Arts\Ultima Online Classic\staidx0.mul</StaIdx>
    <Statics>C:\Games\Electronic Arts\Ultima Online Classic\statics0.mul</Statics>
    <Width>896</Width>
    <Height>512</Height>
    <Prefix></Prefix>
    <Format>0x0000001C</Format>
  </Map>
  <Tiledata>C:\Games\Electronic Arts\Ultima Online Classic\tiledata.mul</Tiledata>
  <Radarcol>C:\Games\Electronic Arts\Ultima Online Classic\radarcol.mul</Radarcol>
  <Accounts>
    <Account>
      <Name>Admin</Name>
      <PasswordHash>89fbe5e6b40ef061fe49a86d78cc3bd4</PasswordHash>
      <AccessLevel>255</AccessLevel>
      <LastPos x="0" y="0"/>
      <Regions/>
    </Account>
  </Accounts>
  <Regions/>
</CEDConfig>
but after I input admin login and password during the creation, it instantly shut down, and now shuts down in every launch.

I tried launching server as admin and with compatilibities, but no result.

My version of the client is 7.0.86.2 if it's important.

I tried to find what can be wrong, but no result so far :-(
 
Sep 16, 2020
2
1
3
other the directories differences, I have this:

XML:
  <Port>2597</Port>


    <Prefix>0</Prefix>
    <Format>0x00000000</Format>
My batch to start server:

Code:
cmd /k C:\UOBin\CentrED+\PEBinaries\cedserver.exe map0.xml
Only other guess would be client or server cant find the mul files.
 

Bonaccorso

Rookie
Mar 1, 2019
78
13
8
32
other the directories differences, I have this:

XML:
  <Port>2597</Port>


    <Prefix>0</Prefix>
    <Format>0x00000000</Format>
My batch to start server:

Code:
cmd /k C:\UOBin\CentrED+\PEBinaries\cedserver.exe map0.xml
Only other guess would be client or server cant find the mul files.
I think I tried 2597 with the same result - but you are right about mul's. Now those links are on converted muls (as new clients have UOPs instead), and it seems that they have some difference in size (CentrED guide has a lot about the sizes of various mul files, and my don't match any) and format (0x0000001C and so on) from what they should be, thus preventing CentrEd from working properly.

If you don't mind, what version is your client?
 
Sep 16, 2020
2
1
3
Sorry, the above was for an old version I was using. For Classic, I have used this (client 7.0.87.11):

XML:
<?xml version="1.0"?>
<CEDConfig Version="6">
  <Language>..\Language\English.ini</Language>
  <Port>2597</Port>
  <Map>
    <Map>C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\Ultima Online Classic\map0LegacyMUL.uop</Map>
    <StaIdx>C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\Ultima Online Classic\staidx0.mul</StaIdx>
    <Statics>C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\Ultima Online Classic\statics0.mul</Statics>
    <Width>896</Width>
    <Height>512</Height>
    <Prefix>0</Prefix>
    <Format>0x0000001C</Format>
  </Map>
  <Tiledata>C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\Ultima Online Classic\tiledata.mul</Tiledata>
  <Radarcol>C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\Ultima Online Classic\radarcol.mul</Radarcol>
  <Accounts>
    <Account>
      <Name>admin</Name>
      <PasswordHash>xxx</PasswordHash>
      <AccessLevel>255</AccessLevel>
      <LastPos x="1400" y="1664"/>
      <Regions/>
    </Account>
  </Accounts>
  <Regions/>
</CEDConfig>
but I guess I havent gotten it working with a UOP to MUL, I get bad MUL/size. :(
 
  • Like
Reactions: Bonaccorso

Bonaccorso

Rookie
Mar 1, 2019
78
13
8
32
Sorry, the above was for an old version I was using. For Classic, I have used this (client 7.0.87.11):

XML:
<?xml version="1.0"?>
<CEDConfig Version="6">
  <Language>..\Language\English.ini</Language>
  <Port>2597</Port>
  <Map>
    <Map>C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\Ultima Online Classic\map0LegacyMUL.uop</Map>
    <StaIdx>C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\Ultima Online Classic\staidx0.mul</StaIdx>
    <Statics>C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\Ultima Online Classic\statics0.mul</Statics>
    <Width>896</Width>
    <Height>512</Height>
    <Prefix>0</Prefix>
    <Format>0x0000001C</Format>
  </Map>
  <Tiledata>C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\Ultima Online Classic\tiledata.mul</Tiledata>
  <Radarcol>C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\Ultima Online Classic\radarcol.mul</Radarcol>
  <Accounts>
    <Account>
      <Name>admin</Name>
      <PasswordHash>xxx</PasswordHash>
      <AccessLevel>255</AccessLevel>
      <LastPos x="1400" y="1664"/>
      <Regions/>
    </Account>
  </Accounts>
  <Regions/>
</CEDConfig>
but I guess I havent gotten it working with a UOP to MUL, I get bad MUL/size. :(
Yeah, didn't work for me either, CentrED server won't start.