1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

can't get game window to resize

Discussion in 'ServUO Discussion' started by jamisoncrzy, Jul 16, 2017.

  1. jamisoncrzy
    Offline

    jamisoncrzy Member

    Joined:
    Jan 21, 2014
    Messages:
    37
    Likes Received:
    2
    So I just re-installed my UO client, I went to resize my game window (im using UOsteam) and its not resizing the game window. When I log back in, the game window hasn't changed. Any ideas on how to fix this?
    I have tried exiting UO completely, even restarting my shard. Neither have worked, the game window remains the same size.

    Edit - The in-game window resize option does not seem to be working either.. There is no difference in my window size when I switch between 800x600 to 1024x768. And yes I am restarting my client and anything else I can think of.
     
    #1 jamisoncrzy, Jul 16, 2017
    Last edited: Jul 16, 2017
  2. Milva
    Offline

    Admin Moderator

    Joined:
    Mar 3, 2013
    Messages:
    3,467
    Likes Received:
    385
    Above those numbers and you force full size game window , need to check the box- might also check uosteam for maybe this, I know with razor you can.
     
  3. jamisoncrzy
    Offline

    jamisoncrzy Member

    Joined:
    Jan 21, 2014
    Messages:
    37
    Likes Received:
    2
    When I use the full screen option it makes the entire window huge like zoomed way in and everything is just really big and fuzzy and my mouse flickers. Im just trying to use the uosteam option to enlarge the game window, not the entire screen.


    Pic here
    https://gyazo.com/77f1f1170f34b70b83e991b6d7879b33

    As you can see, the game window is tiny. Nothing makes it bigger unless I use full screen windowed mode but that makes everything huge and stretched out plus I dont like full screen mode because I constantly switch between windows/programs.

    Edit - I even just re-installed UOsteam and still wont resize the in game window. Downloaded Razor, that will not work either. :(
     
    #3 jamisoncrzy, Jul 17, 2017
    Last edited: Jul 17, 2017
  4. PyrO
    Offline

    PyrO Active Member

    Joined:
    Jan 27, 2015
    Messages:
    708
    Likes Received:
    30
    Ok let me guess, your client is not set to the default ENU language option.
    open your uo.cfg and add in
    Code (C#):
    1. UserLanguageCodeString=ENU
    Had the same issue, playing around with this an voila the option is there. Definitly a quality update on their side ^^
     
  5. jamisoncrzy
    Offline

    jamisoncrzy Member

    Joined:
    Jan 21, 2014
    Messages:
    37
    Likes Received:
    2
    I added it. But when I log in, my notepad++ pops up a reload notification saying that "UO.cfg has been modified by another program, would you like to reload it?" So that didnt work, yet. I feel like thats getting closer to a fix though.
    Driving myself mad trying to fix it lol
     
  6. PyrO
    Offline

    PyrO Active Member

    Joined:
    Jan 27, 2015
    Messages:
    708
    Likes Received:
    30
    it will usually just reorder the file and put the line further above. The thing is if you set your client to ENU the option to choose different resolutions than the old ones are in your ingame settings
     
  7. jamisoncrzy
    Offline

    jamisoncrzy Member

    Joined:
    Jan 21, 2014
    Messages:
    37
    Likes Received:
    2
    its changing this everytime I log in. I tried to manually set it to 1440x900 and something else sets it back to 800x600 when I log in.
    Code (C#):
    1. GamePlayWindowSize=800x600
     
  8. PyrO
    Offline

    PyrO Active Member

    Joined:
    Jan 27, 2015
    Messages:
    708
    Likes Received:
    30
    1280x720 should be the max?

    Also since you changed the language, wich should still be set to enu in your uo.cfg, you can go ingame in your settings and scroll down to see all the new resolution options.
     
  9. jamisoncrzy
    Offline

    jamisoncrzy Member

    Joined:
    Jan 21, 2014
    Messages:
    37
    Likes Received:
    2
    Im not trying to change the resolution, im trying to change the size of the game window.

    are you getting these 2 mixed up?
    Code (C#):
    1. FullScreenRes=1024x768
    2. GamePlayWindowSize=800x600
    Im trying to change the GamePlayWindowSize, that the force window size option in razor and uosteam offer.

    Also adding the language line did not add anymore resolution options. 1024x768 is still the max.
     
  10. PyrO
    Offline

    PyrO Active Member

    Joined:
    Jan 27, 2015
    Messages:
    708
    Likes Received:
    30
    No I am not mixing it up, you want to set the GamePlayWindowSize to a resolution it does not support in the client therefor I assume it is falling back to 800x600. Thats why I told you that when you set the language in the cfg that you can go into the game options and use the higher resolution options there
     
  11. jamisoncrzy
    Offline

    jamisoncrzy Member

    Joined:
    Jan 21, 2014
    Messages:
    37
    Likes Received:
    2
    Ahh ok. Nothing happens when I play with the resolution options at all. Im pretty frustrated with it for tonight, ill try again tomorrow, and make a little video or something so you can see what I am dealing with.

    Huge thank you for trying to help me though! I really do appreciate it.
     
Similar Threads: can't game
Forum Title Date
ServUO Discussion "I can't reach that." Jul 24, 2017
Archived Bug Reports Can't trade May 11, 2017
Archived Bug Reports Custom house can't place door Apr 27, 2017
ServUO Discussion Item.Name=null (can't log artifact drop). Mar 24, 2017
Archived Bug Reports Xmlspawner/XmlDialog - Can't refer to item names with spaces in them Feb 23, 2017
Archived Bug Reports Ranger armor can't be repaired Feb 6, 2017
Archived Bug Reports Lockpicking can't buy enough skill Apr 3, 2016