1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

-Arya Battle Chess- Publish 54--0.9-- 5/10/2016

battle chess mobile sized

  1. jase giffin
    Offline

    jase giffin Active Member

    Joined:
    Sep 14, 2013
    Messages:
    253
    Likes Received:
    73
    jase giffin submitted a new resource:

    -Arya Battle Chess- - battle chess mobile sized

    Read more about this resource...
     
    • Two Thumbs Up Two Thumbs Up x 1
  2. WarFace
    Offline

    WarFace Member

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Messages:
    27
    Likes Received:
    5
    Its buged, when the chests peaces eliminate one of its opponents they just walk around them its bugged. would love a fix ;)
     
  3. jase giffin
    Offline

    jase giffin Active Member

    Joined:
    Sep 14, 2013
    Messages:
    253
    Likes Received:
    73
    oh my i didnt notice this issue thanks for letting me know
     
  4. Insanity
    Offline

    Insanity Active Member

    Joined:
    Mar 2, 2013
    Messages:
    276
    Likes Received:
    61
    Pretty sure your issue is due to having your chess board's z level set to low. Try adjusting the altitude of the board and see if that fixes your issue. I absolutely used to love this old game, Arya really released a pretty nice gem before leaving the community.
     
  5. IanE
    Offline

    IanE Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Messages:
    220
    Likes Received:
    16
    In what file do I change the Z?

    Thanks
    IanE
     
  6. Milva
    Offline

    Admin Moderator

    Joined:
    Mar 3, 2013
    Messages:
    3,547
    Likes Received:
    389
    You should be able to raise it in game by 1 for the z level?
     
  7. IanE
    Offline

    IanE Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Messages:
    220
    Likes Received:
    16
    Whenever I do that and move a pawn he just keeps walking around the board and doesn't let the other player have a turn.
    I have it placed in green acres. Does it have to be in Felucca or something?

    Thanks
     
  8. Insanity
    Offline

    Insanity Active Member

    Joined:
    Mar 2, 2013
    Messages:
    276
    Likes Received:
    61
    Increase by 5.
     
  9. IanE
    Offline

    IanE Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Messages:
    220
    Likes Received:
    16
    Do I do it like this?
    or like
    Thanks!
     
  10. Milva
    Offline

    Admin Moderator

    Joined:
    Mar 3, 2013
    Messages:
    3,547
    Likes Received:
    389
    The board should be all one piece so try [increase z 5 :)
     
  11. IanE
    Offline

    IanE Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Messages:
    220
    Likes Received:
    16
    ahh ok I see I alwas trying the stairs thinking it would move the whole thing..power just went out so ill have to wait until tomorrow.
     
  12. IanE
    Offline

    IanE Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Messages:
    220
    Likes Received:
    16
    Okay I tried it and it seems that the whole board is not one piece. Know what went wrong? I just extracted the folder in my custom scripts folder, I didn't edit it at all.

    Thanks
     
  13. Milva
    Offline

    Admin Moderator

    Joined:
    Mar 3, 2013
    Messages:
    3,547
    Likes Received:
    389
    I'm surprised it was not all one piece, try [area increase 5 see if that works out with the board.
     
  14. IanE
    Offline

    IanE Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Messages:
    220
    Likes Received:
    16
    I did that and still the same thing. Also, am I supposed to move just the board pieces or the stairs also? I tried both already.
     
  15. Milva
    Offline

    Admin Moderator

    Joined:
    Mar 3, 2013
    Messages:
    3,547
    Likes Received:
    389
    I just threw this on my tester, can't test chess pieces with just me but-
    when you place the board the z level is at 5 when you increase the board the z level is then at 10- can't walk up the steps. Yes targe one far corner of the chess board with the stairs then go to the opposite corner at the (steps)
     
  16. IanE
    Offline

    IanE Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Messages:
    220
    Likes Received:
    16
    Ok when I do that this happens.
    Untitled.jpg

    And they cannot move.
     
  17. Milva
    Offline

    Admin Moderator

    Joined:
    Mar 3, 2013
    Messages:
    3,547
    Likes Received:
    389
    Oh yes the chessmen are all at the z level of 5 still by the looks of it, I'm not sure if there is an area in the chessboard.cs to change this- maybe some one else will be able to help with that.
     
  18. jase giffin
    Offline

    jase giffin Active Member

    Joined:
    Sep 14, 2013
    Messages:
    253
    Likes Received:
    73
    to me i would think that if the board were not set they would not walk to the location. im thinking, that this has more to do with piece deletion. and the method it uses to capture the piece. even tho it loads without errors.
     
  19. Insanity
    Offline

    Insanity Active Member

    Joined:
    Mar 2, 2013
    Messages:
    276
    Likes Received:
    61
    Increase the game stone, it should raise the chess board I believe. Don't start the game until the z level for the board is at the correct height.
     
    • Disagree Disagree x 1
  20. Ravenwolfe
    Offline

    Moderator ServUO Developer

    Joined:
    Sep 7, 2013
    Messages:
    1,147
    Likes Received:
    123
    @Insanity -I don't think that's the problem, the problem is that the NPCs can not move thru the other NPC to reach the waypoint and the game will not delete the captured NPC until the moving NPC has finished the move to the waypoint.

    I've been working on solving this problem by allowing the chesspiece to move on top of the other one, but I haven't figured it out yet. I think they base on basecreature but I haven't been able to override the OnMoveOver method nor the CheckShove method so far.

    Well crud, it looks like OnMoveOver is already overridden in the ChessMobile.cs - but I still think its something with the NPC not reaching his waypoint.
     
    #20 Ravenwolfe, Jan 14, 2014
    Last edited: Jan 14, 2014
Similar Threads: -Arya Battle
Forum Title Date
Archived Bug Reports Heat of Battle Mismatching Timers Aug 1, 2017
Archived Bug Reports Issues with Despise final battle. Jun 19, 2017
Windows Support Kotl Battle simulation crash May 26, 2017
Archived Bug Reports no VvV players counting as VvV guilds in Battle Feb 3, 2017
Archived Bug Reports VvV Battle bug Jan 24, 2017
Archived Bug Reports VvVBattleStatusGump compiler error Jan 24, 2017
Archived Bug Reports Crash caused by VvV.BattleWarningGump Jan 20, 2017